lördag 4 januari 2014

Lösa hundar

Dagens lydnadsträning höll på att sluta i katastrof. Nu gjorde det inte det som tur väl är men ändå sitter det en obehagskänsla kvar i kroppen samtidigt som jag är oerhört frustrerad och lite arg. Anledningen till att jag är det beror på två av träningskamraternas bristande tillsyn på sina hundar. Vid ett tillfälle när jag och Saulos värmde upp, vi kampade och busade lite, kommer deras två hanhundar springandes fram till oss. Saulos är just då 5-10 meter ifrån mig och jag upplever det som att han vill lyda mitt kommando och komma men  att han inte kan för då vänder han ryggen åt de två som har ganska spänd hållning och inte är så vänliga längre. Saulos svarar så klart med att visa att de ska backa av. Då är jag framme och får tag i honom. Nått varv med schäfern runt oss dansar vi innan jag snubblar på mina fötter och hamnar på rygg. Tror att jag samtidigt ropar "få bort honom" upprepade gånger. Schäfern blir tillslut infångad (BC-korsningen hade nog blivit det tidigare) och vi kan börja jobba på att glömma allt. Eller vi och vi, JAG behövde jobba på det. Saulos släppte ju allt så fort han kom ur situationen och tittade inte ens åt de andra.

Nu är det ju sånt här som kan hända med det FÅR INTE göra det. På sätt och vis tror jag att jag tar det lite hårdare då jag dels vet hur illa ett slagsmål kan gå men kanske främst för att jag tränat med de här personerna tidigare och de är mkt väl medvetna om att Saulos inte är den typen av hund som gillar alla andra hundar och särskilt inte när han är i "jobbfas". Har man då hund som kan strunta i matte så vidtar man väl åtgärder. Jaja, det gick bra den här gången och nu har jag fått vräka ur mig irritationen lite så dax att lägga det bakom sig.

Vi fick ju ändå till en bra träning med mycket bra känsla och alla momenten känns som om de finns där. De behöver ju bli bättre men det får vi slipa på.

Impa slapp lydnaden idag men så hade hon ju fått träna sök tidigare.


Vi hade lite snö en kort tid

2 kommentarer:

 1. Det är bra att blogga av sig lite när det blir så där. Kanske svårt för andra att förstå, men har man varit med om tråkiga incidenter förut så VET man ju hur det kan sluta. Då vill man ha marginalen. Levis hälsar ett grattis till Impa som fick ett sök istället för lydnad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju just det att man VET. Hade man inte gjort det hade det ju inte varit något att hänga upp sig på.
   Impa tackar och hälsar att hon helt klart föredrar sök framför lydnad men tycker det va bra orättvist att bara Saulos fick uppmärksamhet och leka med bollar.

   Radera