måndag 6 juli 2015

RM 2015

Riksmästerskapet för hovawart arrangerades i helgen i Osby. Det kom människor från hela hela Sverige för att umgås, tävla, träna och ställa ut sina härliga hundar. Troligtvis var det den varmaste helgen på hela året och jag är grymt imponerad av alla deltagande hundar och förare som höll humöret uppe och kämpade på trots värmen. Tror dessutom alla skötte sig med hund i varm bil. Överallt man gick såg man fläktar i burarna, filtar som hängdes upp för att skugga bilar osv.

För våran del va planen att tävla LK2 med Saulos i fredags men då han bara några dagar innan blev fri från sin hälta ville jag inte starta och riskera att dra upp något så jag strök mig. Fotade lite istället och fick se mängder att hoffar som kämpade i värmen och glada förare som skrattade lika mycket oavsett om deras hundar nollade ett moment eller fick en 10:a. Riksmästare i Lydnad blev Thilwhil's Fidji med Rolf Johansson som förare.

I lördags arrangerades brukstävlingar. Värmen ställde till det för mängder av deltagare och av alla startande var det bara två hoffar i lägre som tog sig runt med godkänt resultat. Det gjorde att vi inte fick utse nån Riksmästare i brukset.

Igår avslutades hela arrangemanget med utställning och nu fick äntligen lilla Impa vara i centrum. Hon skötte sig strålande i solen, fick kanon kritik och slutade 4:a i öppen klass med Excellent och CK. Vi hade däremot lite problem med att hon passade vilket hon normalt inte gör. Men det ska vi nog kunna lära oss hitta ett bra tempo för att undvika i fortsättningen.

Bäst In Show blev Thilwhil's Gandi
BIM blev Hässlehoffs Senna-Jasmindotter
Bästa veteran blev Thilwhil's Disa
Bästa Unghund Hoffetrollets Chelsie
Bästa Junior Swedehof's Legend

Bara en massa Impa släktingar ;)

Hela arrangemanget avslutades med att Superriksmästaren utsågs. För att kunna bli superriksmästare måste man få resultat i lydnad, bruks och utställning och när det är dax för utställning finns det bara två ekipage kvar som kan bli det. Och när utställningen va över visade det sig att det va Swedehof's Grand Am med Inger Olsson som blev det! Vi är grymt stolta över att Impas mamma är en så mångsidig hund.

Fotat av Patricia Johansson
Impas kritik: 2 years, very expressive, blond female of good type, beautiful head, exe. pigment, corect ears, med. brown eyes, corect bite, very harmonic anatomy, corect breast, very good angulation, exe. blond coat, tail reaches frocks, shows fluent and good movement, shold be little more balanced and longer steps, very friendly

1 kommentar:

  1. Så roligt att det gick bra för Impa! Jag har en blond hoffehane på tio år.

    SvaraRadera