lördag 16 januari 2016

Summering av 2015

2015 har varit ett år med toppar och dalar både privat och med hundarna. Det absolut allra största som hänt oss i år är flytten från Grimslöv till Torlarp. Jag stormtrivs i mitt "egna" hus trots att jag inte riktigt har kommit i ordning och att det är hemska färger på väggarna inomhus men det är sånt som snart ska börjas ta tag i. Prio ett har varit att få upp staketet så jag slipper vara orolig för att grannarnas hundar ska springa i min trädgård och hälsa på mina plus att jag tryggt ska kunna låta mina vara ute utan min övervakning.

Hundmässigt har vi främst satsat på rallyn jag och Salle och två nya titlar har han fått, RLDN och RLDF. Fruktansvärt hög lägsta nivå höll han, inte en tävling i nybörjarklass under 90 poäng och på de 5 starter i fortsättning som vi gjorde gick vi över 90 poäng i 4 av dom. I den femte diskade vi oss då Salle fick ett glädjeryck och snodde frestelsen och bjöd in till lek. Tokhund. Avancerad klass hann vi med att prova oxå men vi behöver stärka upp högerhandlingen för att få kvalificerande resultat. Vi startade även i LK2:an några gånger men har fortfarande inte fått vårat 1:a pris. Alltid är det nått som brister på tävling men då målet är att ha kul ihop har vi ingen brådska.

Impa fick stå i fokus på hoffelägret i maj. Vi tränade lydnad i 3,5 dagar och lite knutar har vi nog tack vare lägret och andra instruktörer lyckats knyta upp och fröken höna är mer motiverad i träningen numera. Det enda vi har gjort är att ha deltagit i nån rallytävling men utan direkta resultat. Gör inget för nu har jag en plan och rally är ändå inte det vi satsar på. För oss är det brukset som står i fokus. Det vi främst har gjort ihop 2015, förutom tränat, är att ha åkt på utställningar. På de allra flesta har det gått bra med både BIR och BIM resultat. Hon är snygg min skrutthund.

Än har jag inte satt upp några direkta mål för 2016 så det får jag grubbla lite på.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar