måndag 19 november 2012

Apportering...

...är ett moment jag har tragglat med Salle ända sen vi började träna för tävling och det har verkligen varit vårat helvetesmoment. Jag började engagerat och tänkte vara duktig och klicka in ett fint och fast hållande. Jomen tjena, duktiga jag lyckades ju klicka in ett supersnabbt släppande. Då lägger vi om planen, kastar klickern och går ut. På något sätt lyckades jag få Salle att hata apporten. Man kunde verkligen se hur han la av när den kom fram.

Har pratat med många om hur jag ska lösa eländet och en person sa till och med att "han har ju inget föremålsintresse". Jo men apporten är inte intressant, kasta vad du vill annars och han kommer reagera innan du hinner blinka. Så jag började leka och kampa med apporten. Efter mycket om och men så börjar han försöka stjäla apporten från mig när jag tar fram den och när jag kastar så springer han ut fjopplar lite, tar den men lattjar och tuggar hejdlöst på väg in för att sen släppa den en meter från mig.

Börjar återigen jobba på gripandet och hålla fast separat men utan klicker den här gången och jodå, han börjar ta och hålla den på kommando men med tugg och bara korta stunder. Så igår fick jag ett infall och kastade iväg apporten. Skrället tjuvade ju men till min förvåning tar han apporten springer hela vägen in till mig, jag säger "FOT" och han sätter sig. Fortfarande med apporten i munnen och då är jag snabbt där och kommenderar loss och tar den. Jag blev så paff att jag helt höll på att glömma belöna men det gjorde mig sjukt peppad på att träna mer så imorse följde jag med ut och hämtade in apporten. Självklart va jag tvungen att prova kasta några gånger. TRE av tre fulla apporteringar gjorde han. Visst han leker och tuggar och han håller den inte jätte länge men äntligen har genombrottet kommit.

Han kan om han vill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar