onsdag 12 november 2014

Slöat en vecka

Nu har vi slappat i en vecka och det märks! Hundarna har så mycket överskottsenergi att de konstant tigger om att få göra något så idag trotsade jag förkylningen och trampade upp en liten uppletande ruta åt dem. Får väl säga att det blev lite blandade resultat. Saulos skötte sig ganska bra, bytte första föremålet men gjorde en snygg avlämning. Sen hade han enorma bekymmer med att hitta en liten burk. Han jobbade hårt och länge! men gav till slut upp och behövde skickas om några gånger innan han hittade den. Sen hade han enormt svårt att gå ut på djupet igen så jag gick ut och visade föremålet och skickade sen. Han är ingen höjdare på just uppletande men han gör små framsteg varje gång och numera sitter nästan alltid avlämningarna.

Impa va så laddad att hon drog ut på åkern innan jag ens hade fått på tjänstetäcket, fick fatt i en vante som hon sen lattjade runt med i några vändor innan hon kom in till mg så vi kunde börja styra upp lite träning. På med tjänstetäcket och sen skickade jag henne. Hon sprang ut till vanten och lattjade lite till men sen kom hon faktiskt in med den till mig. Nu hade hon gjort av med den värsta överskottsenergin så vi kunde samla ihop oss ordentligt. Men där låste det sig lite så hon ville inte riktigt springa ut så det fick bli lite retning för henne med. Efter retningen fick vi till två bra skick med fina avlämningar. Eftersom sista skicket va så bra hela vägen valde jag att bryta där och hämta in sista föremålet själv. Medan vi traskade runt där och jag fick leta tränade vi på avlämningar jag och Impa. Bollen på snöret va perfekt för just det.

Bilderna är tagna i Svalöv av en bekant.
Imorgon ska vi träna rallylydnad. Jag har anmält oss allihop till en tävling siste november. Tror inte jag tänkte helt klart just där och då men nu är det gjort och målet är att ha kul! Men innan det ska vi till Åstorp och ställa Impa. Ska bli intressant att se vad den domaren tycker om henne.

Ja, just det! Jag har ju bokat röntgen till Impa med. Det är dax att kolla HD och ED. Lite nervöst är det ju innan man vet resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar