onsdag 25 augusti 2010

Dom udda vännerna

Saulos och Brynolf blir bättre och bättre kompisar för var dag som går. Synd att katter och hundar leker på olika vis annars hade dom haft perfekta lekkamrater i varandra men jag tror att dom snart lärt sig att läsa varandra. Dom har redan så smått börjat och nyss satt jag och skrattade åt dom när Salle kämpade helt förtvivlat för att få katten att leka med honom. Han nafsade försiktigt i benen, tog ett varsamt tag över nacken, slickade, gjorde lekinviter, skällde, drog i svansen och puttade försiktigt med en tass på katten. Riktigt kul att se hur han anpassar sig efter vilken hund och i det här fallet katt han leker med. Ju större tuffare hund desto mer tar han i för att med en liten rädd jack russell låta henne jaga då det va det enda hon ville. När han väl fått igång Brynolf fattar Saulos inte att det är leka Brynolf vill så han aktar sig för tassarna som viftar.

Saulos har ju fått lära sig den hårda vägen att viftande tassar betyder akta näsan annars gör det ont. Fjonte behöver bara lyfta en tass för att Salle direkt ska flytta på sig lite.

Tillslut kom dom iaf igång och lekte lite men när Brynolf gör en kattattack och landar på Salles bröstkorg piper Salle till och hoppar snabbt över till den andra soffan för att dra ett varv och sen tillbaka till Brynolf. Katten duckar inte ens när Saulos hoppar/springer över honom. Efter kanske 5 minuters lek och rusande tyckte jag att det räckte. Undrar om man skulle filma deras lek?

2 kommentarer:

  1. Klart du ska filma! Jag vill se! Tror du Brynolf vill leka med Levis också?

    SvaraRadera
  2. Ska försöka göra det nästa gång dom sätter fart. Han kommer säkert gosa med henne om inte annat =) Tror han är den perfekta kattkamraten för en hund.

    SvaraRadera