måndag 31 januari 2011

En spindel

Så har vi då varit hos veterinären. Det blev Veterinärhuset i Värnamo då jag har lite dåliga erfarenheter från Växjö Djursjukhus. Veterinären slängde bara en blick på näsan och sa vad det troligtvis va. En mikroskopi undersökning bekräftade diagnosen - Eosinofil furunkulos. Förklaringen på svenska är att det med största sannolikhet är en spindel som bitit honom och orsakat överreaktionen. Det behandlas med kortison och vi ska på återbesök om en vecka. Saulos ska tydligen vara ett lindrigt fall. Då vill jag inte se hur en svårt drabbad hund ser ut.

Tydligen drabbar detta hundar som undersöker och bökar mycket i backen. Saulos går nästan alltid med näsan i backen. Hanhundar drabbas oftare än tikar och dom får det en gång i livet och sen aldrig mer. Finns dock dom få undantag som bekräftar regeln.

Tanken var ju att börja introducera ett nytt foder nu i dagarna men det får vänta i alla fall tills behandlingen är klar och han är friskförklarad.

Att en spindel kan orsaka detta

3 kommentarer:

  1. Min hund fick precis samma diagnos, och jag kan säga att din hund ser ut att ha haft det väldigt lindrigt. Fruktansvärt vad min Sita har sett ut.

    SvaraRadera