måndag 30 november 2009

Utställning Alvesta

Inlägget gjordes ursprungligen den 23 augusti 2009

Igår va vi på Alvesta hundklubb och ställde i deras inofficiella utställning. Det här var nog den roligaste och kanske mest lyckade utställning vi har besökt även om vi inte fick med oss något pris hem. Vi hade bestämmt träff med en valpkursare som skulle ställa för första gången, Milo en Lancashire Heeler valp och vi träffade även Malte, en labrador valp, oxå från valpkursen.

Saulos och jag skulle in som nr 7 så vi behövde inte vänta så länge. Domaren tyckte Saulos va en trevlig hoffe med härligt temperament men för "ung" för klassen även om han har åldern inne. Vårat framförande va det bästa vi gjort. Saulos hoppade och ville tugga i min arm denna gången oxå men vi hade lite tur då det va det två hundar som började tjafsa utanför ringen så han glömde bort att leka med mig och travade ganska bra sista biten. Ställandet va oxå det bästa vi fått till, han stog kanske inte så snyggt hela tiden men han ställde iaf upp sig och stog kvar. Och han hoppade inte på domaren den här gången

För våra kurskompisar gick det bättre. Malte ställde i 4-6mån och blev BIR med HP men blev tyvärr inte placerad i BIS-finalen. Milo ställde i 6-9mån och blev BIR med HP och dessutom BIS-3a. Grattis!!

Saulos tyckte det va super kul att få träffa sina kompisar från valpkursen och dom tyckte nog det va lika kul för vi hade fullt sjå med att hålla dom på lagom avstånd från varandra. Det enda dom hade i tankarna va att leka, leka, leka när dom såg varandra.

På torsdag börjar fortsättningskursen och det ser vi fram emot. På fredagen drar vi nog på en helgsemester till Lund och ett besök hos uppfödaren när vi ändå är i krokarna. Nästa utställning är i Ljungby den 6 september där även Milo ska ställas.

Slutsatsen från denna utställning = Övning ger färdighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar